Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Bihar Board Inter Exam 2022 All Type Question Format and PDF Chapter Wise Study Note of All (MCQs, Short Question And  Long Question)

bihar board class 12 Science all subject And Objective note and pdf

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Question 1.
Who do you tell a lie ? (Choose the best passive voice)
(A) Why a lie is told by you ?
(B) Why is a lie be told by you ?
(C) Why is a lie told by you ?
(D) Why is a lie being told by you ?
Answer:
(B) Why is a lie be told by you ?

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 2.
We are taught grammar by Mr. Singh.
(Choose the best active voice)
(A) Mr. Singh teaches us grammar.
(B) Mr. Singh teaching us grammar.
(C) Mr. Singh taught us grammar.
(D) Mr. Singh will teach grammar.
Answer:
(A) Mr. Singh teaches us grammar.

Question 3.
I………….. here since morning.
(Choose the correct tense form)
(A) am waiting
(B) have been waiting
(C) had been waiting
(D) will be waiting
Answer:
(B) have been waiting

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Question 4.
You have been riding non-stop for hours. You …………………… be very tried. (Choose the correct auxiliary verb)
(A) must
(B) can
(C) ought
(D) would
Answer:
(A) must

Question 5.
She ran out of the room. She was Screaming.
(Choose the correct combination)
(A) She ran to the room Screaming
(B) She run out the room Screaming
(C) She had run to the room Screaming
(D) She ran out of the room Screaming
Answer:
(D) She ran out of the room Screaming

Question 6.
…………. you mind standing up for a moment ?
(Choose the correct auxiliary verb)
(A) Would
(B) Could
(C) Should
(D) Can
Answer:
(A) Would

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 7.
I …………….. interested in metaphysics.
(Choose the correct verb form)
(A) am always
(B) have always been
(C) had always been
(D) will always been
Answer:
(B) have always been

Question 8.
He said, “I have got a Toothache”.
(Choose the correct indirect narration)
(A) He says he has got a Toothache.
(B) He said he have a Toothache.
(C) He said that he had got a Toothache.
(D) He had said that he got a Toothache.
Answer:
(C) He said that he had got a Toothache.

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Question 9.
She thanked me. (Choose the correct direct narration)
(A) She said to him. “Thank you”
(B) She says to him. “Thank you”
(C) She say to me, “Thank you”
(D) She said to me, “Thank you”
Answer:
(D) She said to me, “Thank you”

Question 10.
My brother did not ………………. her. (Choose the meaningful expression)
(A) Chose
(B) Choosing
(C) Choose
(D) Chosen
Answer:
(C) Choose

Question 11.
………………… at a very high speed in dangerous.
(Choose the meaningful expression)
(A) Driving Cars
(B) Cars driven
(C) Drive Cars
(D) Cars driving
Answer:
(A) Driving Cars

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 12.
She …………… six books on Indian Mythology.
(Choose the meaningful expression)
(A) have written
(B) has written
(C) will written
(D) be written
Answer:
(B) has written

Question 13.
This material is different …………….. that
(Choose the correct preposition)
(A) to
(B) with
(C) at
(D) from
Answer:
(D) from

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Question 14.
He climbed…………………the ladder.
(Choose the correct preposition)
(A) at
(B) on
(C) of
(D) in
Answer:
(B) on

Question 15.
He has been absent ………………….Monday.
(Choose the correct preposition)
(A) since
(B) for
(C) from
(D) by
Answer:
(A) since

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 16.
Choose the correct sentence;
(A) Sid can play Tennis as good as his brother.
(B) Sid will play Tennis as well as his brother.
(C) Sid can play Tennis as well as his brother.
(D) Sid had played Tennis as good as his brother.
Answer:
(A) Sid can play Tennis as good as his brother.

Question 17.
Choose the correct sentence :
(A) I have a home work to do.
(B) I have home work to do.
(C) I will have home work to do.
(D) I having home work to do.
Answer:
(B) I have home work to do.

Question 18.
Choose the correct sentence:
(A) That was sure a mistake.
(B) This was a sure mistake.
(C) That may be sure a mistake.
(D) That was surely mistake.
Answer:
(D) That was surely mistake.

Question 19.
He if we had taken our food. (Choose the best option)
(A) asked
(B) asks
(C) will ask
(D) had ask
Answer:
(A) asked

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 20.
All depends on ………………. the examination. (Choose the best option)
(A) has passing
(B) will passing
(C) his passing
(D) had passing
Answer:
(C) his passing

Question 21.
You ………………….. not go to attend the meeting. (Choose the best option)
(A) can
(B) need
(C) may
(D) would
Answer:
(A) can

Question 22.
When Radha ………………….. back, she will sleep.
(Choose the best option)
(A) will come
(B) comes
(C) came
(D) has come
Answer:
(B) comes

Question 23.
Would you mind ………………….. to my house, please ?
(Choose the best option)
(A) to come
(B) have come
(C) came
(D) coming
Answer:
(A) to come

Question 24.
She is ………………….. most beautiful girl. (Choose the best article)
(A) an
(B) a
(C) the
(D) no article required
Answer:
(C) the

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 25.
My sister……………………… a dress for her birthday last week. (Choose the best option)
(A) buy
(B) buyed
(C) will buy
(D) bought
Answer:
(D) bought

Question 26.
Kamlesh has been ………………….. is house for a few days.
(Choose the best option)
(A) repaired
(B) repairing
(C) had repaired
(D) will repair
Answer:
(B) repairing

Question 27.
Sita fell ………………….. the rickshaw. (Choose the best option)
(A) from
(B) of
(C) down
(D) off
Answer:
(A) from

Question 28.
You can do it ………………….. (Choose the best option)
(A) yourself
(B) himself
(C) herself
(D) themselves
Answer:
(A) yourself

Question 29.
Choose the correct spelling:
(A) families
(B) families
(C) families
(D) families
Answer:
(A) families

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 30.
What time does the bus ………………….. central London ?
(Choose the best option)
(A) leave to
(B) leave for
(C) leave at
(D) leave in
Answer:
(B) leave for

Instruction : Questions from 31 to 50 are based on the •< prescribed texts.

Question 31.
‘There is a house now far away where once I received love’- is from the poem:
(A) Song of myself
(B) Ode to Autumn
(C) My Grandmother’s House
(D) Snake
Answer:
(B) Ode to Autumn

Question 32.
The Soldier Is a…………. poem. (Choose the correct option)
(A) love
(B) happy
(C) nature
(D)war
Answer:
(D)war

Question 33.
Kamala Das is…………. poetess.(Choose the correct option)
(A) American
(B) Indian
(C) African
(D) Nigerian
Answer:
(B) Indian

Question 34.
‘Fire-Hymn’ is composed by: (Choose the correct option)
(A) D.H. Lawrence
(B) K.N. Daruwala
(C) T.S. Eliot
(D) W.B. Yeats
Answer:
(B) K.N. Daruwala

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 35.
‘I celebrate myself and sing myself-is written by:
(Choose the correct option)
(A) Walt Whitman
(B)W.H. Auden
(C) J. Keats
(D)W.B. Yeats
Answer:
(A) Walt Whitman

Question 36.
The word ‘drama* comes from a……………………….. word.
(Choose the correct option)
(A) Latin
(B) Scandinavian
(C) Greek
(D) American
Answer:
(C) Greek

Question 37.
The snake looked at the poet ………………….. (Choose the correct option)
(A) happily
(B) confusingly
(C) sadly
(D) vaguely
Answer:
(D) vaguely

Question 38.
The speaker In ‘Fire-Hymn’ belongs to……………………… religion.
(Choose the correct option)
(A) Indian
(B) African
(C) Zoroastrian
(D) Nigerian
Answer:
(A) Indian

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 39.
Macavity is hill of…………. (Choose the correct option)
(A) happiness
(B) sadness
(C) selfishness
(D) deceitfulness
Answer:
(D) deceitfulness

Question 40.
‘The ScholarGlpsy has beep written by:
(Choose the correctoption)
(A) Matthew Arnold
(B) W.B. Yeats
(C) Robert Bridges
(D) J.m. Synge
Answer:
(A) Matthew Arnold

Question 41.
Seibi was a twelve year old…………. boy.
(Choose the correct option)
(A) Chinese
(B) Japanese
(C) African
(D) Indian
Answer:
(A) Chinese

Question 42.
Our ancestors enjoyed…………. Rule.
(Choose the correct option)
(A) Nice
(B) Society
(C) Home
(D) Nation
Answer:
(C) Home

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 43.
Martin Luther King dislikes…………. discrimination
(Choose die correct option)
(A) caste
(B) sex
(C) religion
(D) racial
Answer:
(D) racial

Question 44.
Lomov is a man of………………….. temperament.
(Choose the correct option)
(A) happy
(B) Negative
(C) sad
(D) nervous
Answer:
(D) nervous

Question 45.
Bertrand Russell was a Philosopher and a…………………..
(Choose the correct option)
(A) historian
(B) scientist
(C) mathematician
(D) geologist
Answer:
(C) mathematician

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 46.
…………….is called the father of the modern novel.
(Choose the correct option)
(A) Richardson
(B) Fielding
(C) Johnson
(D) Dryden
Answer:
(A) Richardson

Question 47
…………… are rulers of ancient Egypt.
(Choose the correct option)
(A) Americans
(B) Africans
(C) Iranians
(D) Pharaohs
Answer:
(D) Pharaohs

Question 48.
Pearl S. Buck is an…………. writer. (Choose the correct option)
(A) American
(B) Indian
(C) Iranian
(D) African
Answer:
(A) American

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 1

Question 49.
I Wave a Dream’ is a speech delivered by …………………..
(Choose the correct option)
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) H.E. Bates
(D) Martin Luther king, Jr
Answer:
(D) Martin Luther king, Jr

Question 50.
Nanukaka was the narrator’s………………….. (Choose the correct option)
(A) maternal uncle
(B) father
(C) cousin
(D) mother
Answer:
(A) maternal uncle

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions 

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published.