Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Bihar Board Inter Exam 2022 All Type Question Format and PDF Chapter Wise Study Note of All (MCQs, Short Question And  Long Question)

bihar board class 12 Science all subject And Objective note and pdf

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 1.
That’s strange, our kids …………… watch TV serials. (Choose the best option)
(A) do not
(B) are
(C) be
(D) None of these
Answer:
(A) do not

Question 2.
They……………….here next week. (Choose the correct Verb form)
(A) had come
(B) coming
(C) came
(D) will come
Answer:
(D) will come

Question 3.
Marsha is reading a novel. (Choose the best Passive Voice)
(A) A novel was read by Marsha.
(B) A novel had read by Marsha.
(C) A novel is being read by Marsha.
(D) A novel must read by Marsha.
Answer:
(C) A novel is being read by Marsha.

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 4.
Drivers …………. drive over the speed limit. (Choose the correct option of auxiliary verb)
(A) should
(B) can
(C) must not
(D) must
Answer:
(C) must not

Question 5.
“What do you want ?”, she asked him. (Choose the correct indirect narration)
(A) She asks what he wants.
(B) She asked him what he wanted.
(C) She will ask what he wants.
(D) She asked what he had wanted.
Answer:
(B) She asked him what he wanted.

Question 6.
You must start now. You will miss the bus. (Choose the correct combination of sentences)
(A) Unless you start now, you will miss the bus.
(B) Will you start now, you will miss the bus.
(C) Till you start now, you will miss the bus.
(D) Until you start now, you will miss the bus.
Answer:
(A) Unless you start now, you will miss the bus.


Question 7.
The doctor suggested ………….. take a vacation. (Choose the meaningful expression)
(A) the patient
(B) the patient will
(C) that the patient should
(D) the patient ought
Answer:
(A) the patient

Question 8.
Choose the correct sentence –
(A) I have a homework to do.
(B) I have homework to do.
(C) I will have homwork to do.
(D) I having homework to do.
Answer:
(B) I have homework to do.

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 9.
When Sita ……………. back, we will discuss the problem. (Choose the best option)
(A) will come
(B) comes
(C) came
(D) has come
Answer:
(B) comes

Question 10.
he come with us ? (Choose the best option)
(A) Will
(B) Is
(C) Do
(D) Have
Answer:
(A) Will

Question 11.
Choose the correct sentence –
(A) I wish were I young again.
(B) I wish was I young again.
(C) I wish I were young again.
(D) I wish I was young again.
Answer:
(C) I wish I were young again.

Question 12.
Have you seen ……….. Taj Mahal. (Choose the best option of article)
(A) a
(B) an
(C) the
(D) None of these
Answer:
(C) the

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 13.
The great scholar and poet……………..died. (Choose the best option)
(A) have
(B) has
(C) are
(D) None of these
Answer:
(B) has

Question 14.
John……………in hospital for two weeks. (Choose the meaningful expression)
(A) has been lying
(B) lies
(C) is lying
(D) lied
Answer:
(B) lies

Question 15.
Choose the correct sentence –
(A) She is the girl whose name is Raavi.
(B) She is the girl whom name is Raavi.
(C) She is the girl who name is Raavi.
(D) She is the girl that name is Raavi.
Answer:
(A) She is the girl whose name i$ Raavi.

Question 16.
The house was painted by Tom. (Choose the best Active voice)
(A) Tom was painting the house.
(B) Tom is painting the house.
(C) Tom paints the house.
(D) Tom painted the house.
Answer:
(D) Tom painted the house.

Question 17.
I ……………. speak Spanish. (Choose the best option)
(A) does not
(B) have not
(C) do not
(D) had not
Answer:
(C) do not

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 18.
Either of the two ……….. acceptable. (Choose the best option)
(A) is
(B) are
(C) have
(D) has
Answer:
(A) is

Question 19.
A lot of energy….. wasted on finding the treasure. (Choose the best option)
(A) was
(B) were
(C) can
(D) will
Answer:
(A) was

Question 20.
Those who work in the same department are . (Choose the best option)
(A) college
(B) colleagues
(C) friends
(D) batch mates
Answer:
(B) colleagues

Question 21.
I am…………..my bed. (Choose the best option)
(A) making
(B) make
(C) to make
(D) had making
Answer:
(A) making

Question 22.
Listen ! Radha …….. the sitar. (Choose the best option)
(A) will playing
(B) had played
(C) is playing
(D) are plarying
Answer:
(C) is playing

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 23.
Choose the correctly spelt word –
(A) Committee
(B) Commiitee
(C) Comittee
(D) Cumittee
Answer:
(A) Committee

Question 24.
The man was…………….by a dog. (Choose the meaningful expression)
(A) bitten
(B) bit
(C) had bit
(D) had bitten
Answer:
(A) bitten

Question 25.
Look this painting. (Choose the correct preposition)
(A) in
(B) at
(C) of
(D) off
Answer:
(B) at

Question 26.
He Video games. (Choose the best option)
(A) had playing
(B) am playing
(C) are playing
(D) is playing
Answer:
(D) is playing

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 27.
I bought these books…………auction. (Choose the correct preposition)
(A) for
(B) from
(C) at
(D) of
Answer:
(B) from

Question 28.
When the sun is shining, we usually ………… for swimming. (Choose the best option)
(A) went
(B) going
(C) to go
(D) go
Answer:
(D) go

Question 29.
Radha asked Ravi where his father was. (Choose the correct direct narration)
(A) Radha said to Ravi, “Where is your father.”
(B) Radha said to Ravi, “Where is your father ?”
(C) Radha said to Ravi, “Where is his father ?”
(D) None of these
Answer:
(A) Radha said to Ravi, “Where is your father.”

Question 30.
Patna is situated… ……. the bank of the Ganga. (Choose the correct preposition)
(A) at
(B) on
(C) of
(D) to
Answer:
(B) on

Question 31.
John Donne is a poet. (Choose the correct option)
(A) nature
(B) metaphysical
(C) cavalier
(D) romantic
Answer:
(B) metaphysical

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 32.
The line ‘In hearts at peace, under an English heaven’ is taken from………… (Choose the correct option)
(A) Ode to Autumn
(B) The Soldier
(C) Song on Myself
(D) Fire Hymn
Answer:
(B) The Soldier

Question 33.
‘Macbeth’ and ‘Julius Caesar’ are written by (Choose the correct option)
(A) Johnson
(B) Goldsmith
(C) Shakespeare
(D) Sheridan
Answer:
(C) Shakespeare

Question 34.
English used since AD 1500 is called (Choose the best option)
(A) Old English
(B) Modern English
(C) Middle English
(D) None of these
Answer:
(B) Modern English

Question 35.
Our forefathers did not invent machinery because (Choose the correct option)
(A) they knew we would become slaves.
(B) they knew we would be happy.
(C) they did not like to see us comfortable.
(D) they were jealous of us.
Answer:
(A) they knew we would become slaves.

Question 36.
The Great Vowel Shift took place during ……………(Choose the suitable option)
(A) Modern English
(B) Middle English
(C) Old English
(D) British English
Answer:
(B) Middle English

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 37.
The line ‘And the nightingale is dumb’ is taken from…………….(Choose the suitable option)
(A) Fire Hymn
(B) Ode to Autumn
(C) Now the Leaves are Falling Fast
(D) Sweetest Love I Do Not Goe
Answer:
(B) Ode to Autumn

Question 38.
‘And as we walk, we make the pledge that we shall ………..(Choose the correct option)
(A) always be satisfied
(B) always fight
(C) always hate people
(D) always march ahead
Answer:
(D) always march ahead

Question 39.
Seibei’s hobby was collecting……………..(Choose the correct option)
(A) gourds
(B) flowers
(C) seeds
(D) grass
Answer:
(A) gourds

Question 40.
The line ‘Hoping to cease not till death’ is taken from (Choose the correct option)
(A) Song of Myself
(B) The Soldier
(C) Fire Hymn
(D) None of these
Answer:
(A) Song of Myself

Question 41.
The sentence ‘After all, there is something in Hinduism that has kept it alive up till now’ is taken from
(Choose the correct option)
(A) Artist
(B) The Earth
(C) Indian Civilization and Culture
(D) I have a Dream
Answer:
(C) Indian Civilization and Culture

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 42.
‘Savitri’ is written by (Choose the correct option)
(A) Aurobindo Ghosh
(B) Sarqjini Naidu
(C) Rabindranath Tagore
(D) Torn Dutt
Answer:
(A) Aurobindo Ghosh

Question 43.
Bertrand Russell was awarded Nobel Prize in literature in the year.(Choose the correct option)
(A) 1956
(B) 1952
(C) 1950
(D) 1953
Answer:
(C) 1950

Question 44.
‘The Waste Land’ has been composed by …………(Choose the correct option)
(A) T.S. Eliot
(B) W.H. Auden
(C) S. T. Coleridge
(D) John Donne
Answer:
(A) T.S. Eliot

Question 45.
Dr. Radhakrishna never lost his faith in the…………. (Choose the correct option)
(A) essential wealth
(B) essential humanity of man
(C) essential knowledge
(D) essential experience
Answer:
(B) essential humanity of man

Question 46.
New varieties of English that have emerged in different parts of the world is called………..(Choose the suitable
option)
(A) Second language
(B) New English
(C) American English
(D) None of these
Answer:
(A) Second language

Question 47.
English language is……than Sanskrit and Persian. (Choose the suitable option)
(A) older
(B) younger
(C) classical
(D) None of these
Answer:
(B) younger

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Question 48.
Walter de la Mare makes us aware of the………… (Choose the suitable option)
(A) inhuman conditions of modem life
(B) poverty
(C) dreams
(D) London life
Answer:
(A) inhuman conditions of modem life

Question 49.
Walter de la Mare was bom in the year…………..(Choose the correct option)
(A) 1853
(B) 1867
(C) 1873
(D) 1889
Answer:
(C) 1873

Question 50.
Ideas that have helped Mankind’ is written by…………. (Choose the correct option)
(A) Germaine Greer
(B) Pearl S. Buck
(C) Shiga Naoya
(D) B. Russell
Answer:
(D) B. Russell

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2 Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2 Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2 Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2 Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2 Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2 Bihar Board 12th English 100 Marks VVI Objective Questions Model Set 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.